Prihaja namizni Wordle

Avtor: Uredništvo, Objavljeno: 20. 07. 2022 17:10:00, Kategorija:

Ena najbolj priljubljenih spletnih iger bo jeseni dobila tudi namizno različico.

Prihaja namizni Wordle
Wordle je zabavna igra, s katero si lahko na zabaven in »možgane kravžljajoč« način krajšate čas, ni pa ravno družabna. No, to se bo kmalu spremenilo. New York Times bo, v sodelovanju z znanim proizvajalcem družabnih iger Hasbro, na trg poslal tudi namizno različico, ki jo bo mogoče igrati z družino ali prijatelji ob igralnih večerih. Igra se bo imenovala »Wordle: The Party Game«, na trg pa naj bi v ZDA prišla oktobra letos, mogoče jo je že prednaročiti za 19,99 dolarja, kako bo z drugimi trgi pa še ni znano.

In kako bo potekalo igranje? Na zelo podoben način kot v digitalni obliki, le da si petčrkovnih besed v tem primeru ne bo izbiral računalnik ampak eden od igralcev, ki bo igral vlogo »besednega izmišljevalca«, in ker bo on edini, ki bo poznal besedo, bo igral tudi vlogo postavljavca rumenih in zelenih prozornih ploščic. Igralci bodo svoje ideje pisali na majhne tablice biši-briši, tako da ne bo treba iskati papirja, svinčnikov in radirk.

Wordle je v zelo kratkem času postal ena najbolj priljubljenih iger na spletu, zato ni čudno, da je dobil kup lokalnih različic, tudi slovensko, imenovano Besedle. Bo namizna različica deležna enakega uspeha? Bomo videli…

Vir: Hasbro

TOP 5 meseca